Huolettaako Facebookin tietoturva? Kokeile "superuloskirjautumista"

Verkkopalvelu Facebookin usein ongelmallisesta yksityisyyden suojasta huolestuneet voivat ottaa oppia Yhdysvalloista, jossa nuoriso on keksinyt oman tapansa turvata virtuaali-identiteettinsä selustan.

Rapakon takana trendiksi noussut "super-logoff" saattaa kuullostaa hieman kimurantilta: pelkän uloskirjautumisen ja verkkoselaimen sulkemisen sijaan käyttäjä jäädyttääkin tilinsä ja sitten taas uudelleenaktivoi sen.

Vaikeaa superuloskirjautuminen ei kuitenkaan. Siinä missä Facebook tilin kokonaan poistaminen on erittäin monimutkainen prosessi, sujuu jäädyttäminen (deactivation) vain muutamalla tiliasetuksen muutoksella.

Jäädytetty tili ei näy muille käyttäjille, mutta kaveriyhteydet ja muut tiedot säilyvät.

CNN:n siteeraamaan All Facebook -blogin mukaan onkin eri asia säätää tietoturva-asetuksia ja jäädyttää tilinsä jatkuvasti. Jäädyttämällä käyttäjä voi kontrolloida, ettei häntä merkitä valokuvissa tai hänen seinälleen kirjoiteta hänen poissaollessaan.

Tietoturvaansa voi kontrolloida myös whitewalling-tekniikalla, jossa käyttäjä poistaa kaikki "tykkäämiset", kommentit ja valokuvat heti julkaisemisen jälkeen. Tuolloin tekemiset poistuvat käyttäjän profiilista, mutta muut käyttäjät ehtivät nähdä ne syötteissään.

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.