Keski-Aasian johtajat tapaavat Pietarissa

Venäjän, Kiinan ja neljän Keski-Aasian maan johtajat kokoontuvat tänään huippukokoukseen Pietariin. Intian ja Pakistanin sodan partaalle kiristyneiden välien uskotaan jättävän muuta keskustelunaiheet paljolti varjoonsa kokouksessa. Varsinaisia välitystarjouksia ei ole kuitenkaan odotettavissa.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Kiinan presidentin Jiang Zeminin ohella Pietariin saapuvat Kirgisian, Uzbekistanin, Tadzhikistanin ja Kazakstanin johtajat. Kuusi maata kuuluvat vuonna 1996 perustettuun niin kutsuttuun Shanghain yhteistyöryhmään. Putin neuvotteli Jiangin kanssa kahden kesken jo kokoukseen aattona. Venäjän presidentti ylisti maiden välisten sotilaallisten ja taloudellisten suhteiden myönteistä kehitystä.

(MTV3-STT-AFP)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.