Hollannissa pidätetty terroristiepäilty liittyy Pariisin pidätettyyn

Hollannissa sunnuntaina pidätetty 32-vuotias ranskalaismies yhdistyy Pariisissa äskettäin pidätettyyn Reda Kriketiin, kertoo poliisilähde uutistoimisto AFP:lle.

Kriket pidätettiin torstaina epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta. Hänen asunnostaan Pariisin lähellä löytyi aseita ja räjähteitä.

Hollannin poliisin pidättämää ranskalaismiestä epäillään niin ikään terrori-iskun suunnittelusta. Pidätys tapahtui Ranskan pyynnöstä, kertoivat hollantilaiset syyttäjät.

Pidätys tehtiin Rotterdamin satamakaupungissa sunnuntaina. Samassa yhteydessä pidätettiin myös kolme muuta miestä. Heistä kaksi, 43- ja 47-vuotiaat ovat algerialaistaustaisia. Kolmannesta ei kerrottu taustatietoja.

Ratsiat tehtiin kaupungin länsiosassa. Turvallisuussyistä useiden asuntojen asukkaat evakuoitiin ennen ratsiaa.

Syyttäjien mukaan pidätetty ranskalaismies luovutettaneen piakkoin Ranskaan.

Hollannissa turvatoimia on kiristetty Brysselin terrori-iskujen jälkeen muun muassa lentokentillä ja rautatieasemilla. Myös rajatarkastuksia on tiukennettu.


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.