Putin erotti useita korkea-arvoisia virkamiehiä – ilman syytä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on eilen erottanut useita korkea-arvoisia virkamiehiä.

Kyseessä on yksi maan viime vuosien merkittävimmistä valtarakenteiden uudistuksista. Presidentin virallisessa oikeusportaalissa julkistetussa päätöksessä Putin antoi potkut syyttäjä Sergei Dmitrieville, Moskovan vankeinhoitolaitoksen päällikölle Igor Klimenoville ja Krimin alueen apulaissisäministerille Dmitri Nekljudoville.

Lisäksi Putin irtisanoi tehtävistään kaksi Venäjän federaation tutkivassa komiteassa työskennelleet Juri Nyrkovin ja Vasili Piskarevin. Samalla komitean erikoistapausten tutkija Lev Gura nostettiin vanhemman tutkijan asemaan, ja varajäseneksi pestattiin kenraalimajuri Igor Krasnov.

Irtisanomisille ja henkilövaihdoksille ei kerrottu mitään syytä. Useita henkilövaihdoksia tehtiin myös Venäjän alueellisen lainvalvonnan piirissä.

Panaman veriparatiisiasiakirjat paljastivat huhtikuun alussa tietoja myös presidentti Putinista ja tämän lähipiiristä. Katso video:

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.