Robertson: Euroopan lisättävä sotilasmenoja

Naton pääsihteeri George Robertsonin mukaan Euroopan maiden on lopetettava puolustusbudjettiensa supistaminen ja lisättävä sotilasmenoja.

Roberston kauhistelee sitä, että vaikka Naton eurooppalaisilla jäsenmailla on riveissään kaksi miljoonaa sotilasta, valtiot ovat voimiensa äärirajoilla sijoitettuaan Kosovoon vajaat 50 000 sotilasta.

Robertsonin mukaan Euroopan maiden tulee panostaa erityisesti uudenaikaiseen aseistukseen ja kuljetuskalustoon, jolla joukot saadaan ongelma-alueille ennen kriisin leimahtamista.

Jos sotilasbudjettien leikkauksen edelleen jatkuvat, Euroopan maat eivät voi Robertsonin mielestä taata tulevien sukupolvien turvallisuutta.
(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.