Salomonsaarilla tuhoutui satoja koteja

Noin tuhat ihmistä on menettänyt kotinsa Salomonsaarten maanjäristyksessä ja tsunamissa. Kukaan ei ole kuitenkaan tiettävästi kuollut tai loukkaantunut vakavasti, paikalliset viranomaiset kertovat.

Tyynenmeren länsiosassa tapahtui eilen kaksi voimakasta järistystä, joita seurasi lähes kahden ja puolen metrin hyökyaalto. Vahingot näyttävät jääneen vähäisiksi.

Viranomaiset arvioivat aluksi, että järistykset sekä maanvyöryt runtelivat noin 500 taloa ja kodittomia on tuhansia. Syrjäisimmille saarille on päästy vasta tänään.

- Tiedot ovat tarkentuneet eilisestä. Tuhot eivät ole niin suuria kuin aluksi pelättiin, pelastuskeskuksen tiedottaja sanoo.

(MTV3 - STT - AFP)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.