Satoja kroaatteja evakkoon Kosovosta

Kroatian hallitus on evakuoinut satoja syntyperäisiä kroaatteja Kosovosta, koska nämä eivät enää tunteneet oloaan turvalliseksi albaanien keskellä, kertoo Kroatian uutistoimisto Hina. Lähes 300 kroaattia tuotiin kahdella Kroatian hallituksen järjestämällä lennolla Zagrebiin. Kaikki evakuoidut ovat kotoisin kahdesta kylästä Vrnavkolista ja Letnicasta. He kertoivat, että heitä oli uhattu ja pahoinpidelty ja myös painostettu heidän äidinkielensä takia. Heidän mukaansa radikaalit albaanit vainoavat heitä samalla tavalla kuin serbejäkin.

Kosovon serbilähteet kertoivat aiemmin, että 450 kroaattia oli kuljetettu pois busseilla Vitinan ympärillä olevista kylistä. Kroatian hallitus sanoi panostavansa vastaisuudessa enemmän niiden kroaattien tukemiseen ja suojelemiseen, jotka ovat päättäneet jäädä Kosovoon.
(STT-DPA)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.