Serbiasta löytyi jälleen uusi joukkohauta

Serbiasta on löytynyt joukkohauta, jossa uskotaan olevan noin 250 Kosovon albaanin ruumiit. Uhrit on ilmeisesti tapettu vuosina 1998-1999 käydyn Kosovon sodan aikana.

Joukkohauta löytyi EU-viranomaisten avustuksella. Ruumiit oli haudattu kivilouhokseen Raskan kaupungissa, joka sijaitsee Kosovon rajan tuntumassa.

Haudattujen määrä on arvioitu ilmakuvausten perusteella. Ruumiita on määrä ryhtyä kaivamaan esiin pikapuoliin.

- Tämä todistaa jälleen, että Serbia ei pelkää synkkää menneisyyttään vaan on valmis tuomaan oikeuteen jokaisen, joka on tehnyt rikoksia, sanoi sotarikossyyttäjä Vladimir Vukcevic.

Kosovon sodan aikana Serbian turvallisuusjoukot siirsivät satojen surmattujen albaanien ruumiit eri puolille Serbiaa sotarikosten peittämiseksi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.