Suomi loisti kokkien ykköskisassa – paras lihavati ja voitto ja apulaisen tehtävissä

Suomalainen Antti Lukkari on palkittu maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d'Orin parhaana assistenttina.

Hän avusti kilpailussa kokki Matti Jämséniä. Suomen joukkue voitti myös parhaan liharuoka-annoksen palkinnon.

Koko kilpailun voiton vei Norjan joukkue. Toinen sija meni Yhdysvaltain joukkueelle ja kolmas Ruotsille.

Kilpailun finaali käytiin tänään Ranskan Lyonissa. Finaaliin osallistui yhteensä 24 maata.

Finaalissa joukkueiden oli valmistettava 14 identtistä kala-annosta sekä lihavati 14 hengelle. Annosten pakollisina raaka-aineina olivat helmikana, purotaimen ja fenkoli.

Matti Jämsénin johtama Suomen joukkue oli etsinyt annoksiinsa inspiraatiota suomalaisesta metsästä, revontulista ja Lapista.

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.