USA: Irak yritti salakuljettaa uraania Afrikasta

Irakin aseraportin tuominnut Yhdysvallat epäilee Irakin yrittäneen salakuljettaa ydinaseiden valmistukseen tarvittavaa uraania Nigeristä.

Yhdysvallat epäilee Irakin yrittäneen salakuljettaa uraania Pohjois-Afrikasta.

Yhdysvaltain ulkoministeriön epäilyjen mukaan Irak olisi yrittänyt hankkia ydinaseiden valmistukseen tarvittavaa uraania Nigeristä. Britannian pääministeri Tony Blair sanoi jo syyskuussa, että Irak on yrittänyt saada haltuunsa "merkittäviä määriä uraania Afrikasta".

Yhdysvallat esitti epäilynsä samalla, kun se tuomitsi Irakin YK:lle toimittaman aseraportin puutteellisena ja valheellisena. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell toisti uhkauksen sodan aloittamisesta, mikäli Irak ei kykene vakuuttamaan, ettei sillä ole joukkotuhoaseita.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

(Huomenta Suomi 20.12.2002)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.