Yhdysvallat: Sotilasoperaatio Syyriassa pahentaisi kaaosta

Yhdysvallat ei pidä sotilaallista väliintuloa ratkaisuna Syyrian kriisiin. Presidentti Barack Obaman hallinnon mukaan kansainvälinen sotilasoperaatio vain pahentaisi kaaosta ja lisäisi verenvuodatusta nykyisessä tilanteessa.

Valkoisen talon tiedottaja Jay Carney korosti tiistaina, ettei Yhdysvallat ole kuitenkaan sulkenut mitään vaihtoehtoa pois.

Yhdysvallat haluaa koventaa presidentti Bashar al-Assadin diplomaattista painostamista. Länsimaat toivovat, että myös Venäjä muuttaa suhtautumistaan al-Assadiin.

Venäjä on aiemmin vastustanut al-Assadin vastaisia päätöslauselmia YK:n turvallisuusneuvostossa. Viime sunnuntaina sekä Venäjä että Kiina hyväksyivät lauselman, jossa tuomittiin Houlan kaupungin joukkomurha.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.