YK:n ja Irakin asetarkastusneuvottelut alkavat

YK:n asetarkastajat ja Irakin viranomaiset aloittavat tänään neuvottelut asetarkastajien paluusta Irakiin neljän vuoden tauon jälkeen. Neuvotteluja käydään Wienissä. Asetarkastajia johtaa Hans Blix.

Neuvotteluvaltuuskunnassa on mukana myös Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustajia. IAEA:n mukaan neuvottelut ovat puhtaasti teknisiä, eivät poliittisia.

Irakin ulkoministeri Naji Sabri lähetti kaksi viikkoa sitten YK:n pääsihteerille Kofi Annanille kirjeen, jossa Irak lupasi päästää asetarkastajat maahan ilman ennakkoehtoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Irakin vastainen mieliala on nousussa Yhdysvalloissa. Tuoreimmat mielipidemittaukset kertovat, että yli 60 prosenttia amerikkalaisista kannattaa Saddam Husseinin syöksemistä vallasta voimakeinoin.
(Huomenta Suomi 30.09.2002)

Irakin tilanne hiertää myös tänään Brysselissä alkavaa EU:n ulkoministereiden tapaamista. Kauimpana toisistaan ovat Britannia, joka kannattaa mahdollista hyökkäystä Irakiin Yhdysvaltain johdolla, ja Saksa joka torjuu kokonaan sotilaallisen voimankäytön. Välimaastoon jää Ranska.

(Huomenta Suomi 30.09.2002)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.