Yli 70 000 lapsen henki vaarassa Pakistanin tulva-alueella

Pakistanin tulva-alueen ihmisten tilanne on YK:n mukaan entistä kehnompi. Maailmanjärjestö arvioi, että kymmenettuhannet lapset ovat hengenvaarassa sairauksien, aliravitsemuksen ja nestehukan takia.

- Jos mitään ei tehdä, noin 72 000:n vaikeasta aliravitsemuksesta kärsivän lapsen henki on vakavassa vaarassa, sanoi YK:n humanitaarisen avun ohjauksesta vastaava Martin Mogwanja.

Etelään siirtyvät tulvat uhkaavat kahta kaupunkia Indusjoen varrella. Vesi nousi uhkaavasti asutusta kohti jo aiemmin osittain evakuoidussa Thattan kaupungissa, jossa tilanne näytti pahenevan tulvavallien korjaustöistä huolimatta. Shahdakotin kaupungissa tulvavallit puolestaan vaikuttivat kestävän, mutta vedenpinta nousi viranomaisten mukaan huolestuttavasti.

Jo kuukauden päivät kestäneissä Pakistanin tulvissa on saanut surmansa noin 1 600 ihmistä. Lisäksi seitsemän miljoonaa pakistanilaista on joutunut jättämään kotinsa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.