Mainos

Ministerit hamstraavat huikeita velkataakkoja!

Joulukuussa opetusministeriksi valitulla Henna Virkkusella on runsaasti velkaa, mutta hän ei ole hallituksen velkaisin ministeri.

Yllätysministeriksi valitulla Virkkusella on puolisonsa, Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkisen kanssa asuntolainaa 258 000 euroa. Hänen merkittävin omaisuutensa on Jyväskylän Holstin kaupunginosassa sijaitseva perusteellisesti korjattu omakotitalo. Yritysosakkeita opetusministerillä ei ole.

Velkatiedot selviävät Virkkusen sidonnaisuusilmoituksesta. Jokaisen ministerin on kerrottava eduskunnalle virkakautensa alussa kaikista sidonnaisuuksistaan. Ilmoitus on myös toimitettava, jos sidonnaisuuksiin tulee muutoksia.

Holmlundilla eniten velkaa

Eniten velkaa, yli 700 000 euroa oli viime vuoden helmikuussa annetun ilmoituksen mukaan sisäministeri Anne Holmlundilla. Asuntolainaa hänellä oli 60 000 euroa ja sijoitus- ja tulonhankkimislainoja 660 000 euron edestä. Vuokratuottoja hänelle kertyi 75 000 euron edestä.

Vanhasella asuntolainaa lähes 300 000 euroa

Pääministeri Matti Vanhasella oli hallituksen aloittaessa asuntolainaa 297 000 euroa. Vanhasella on 390 neliön omakotitalo 1,5 hehtaarin tontilla Nurmijärven Lepsämässä.

Ulkoasiainministeri Alexander Stubb kertoo ilmoituksessaan, että hänen vaimonsa Innes-Stubb sc-sprl -yrityksellä on velkaa 510 000 euroa.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisella oli vuosi sitten asuntolainaa 326 641 euroa ja opintolainaa 2 000 euroa.

Sekä elinkeinoministeri Mauri Pekkarisella että viestintäministeri Suvi Lindénillä oli molemmilla vuosi sitten asuntolainaa noin 200 000 euroa. Lindén oli ottanut velan yhdessä miehensä Timo Mehtälän kanssa.

Väyrysella yhteinen laina vaimon kanssa

Ulkomaakauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysellä oli huhtikuussa 2007 annetun ilmoituksen mukaan lainaa asuntoon, maatalouteen ja tulonhankintaan yhteensä noin 380 500 euroa yhdessä puolisonsa Vuokko Väyrysen kanssa.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäellä oli vuosi sitten huhtikuussa asuntolainaa 115 836 euroa. Lehtomäki omistaa yhdessä miehensä kanssa asuinkiinteistön Sipoossa.

Puolustusministeri Jyri Häkämiehellä oli asuntolainaa 84 976 euroa sekä autolainaa vajaa 2 000 euroa. Häkämies omistaa rivitalo-osakkeen Kotkassa.

Asuntoministeri Jan Vapaavuorella oli vuosi sitten helmikuussa asuntolainaa 180 000 euroa.

Wallin hallituksen vähävelkaisimpia

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinilla on varsin vähän velkaa, ainoastaan 60 000 euroa asuntolainaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälällä oli lainaa syyskuussa 29 962 euroa.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemellä oli asuntolainaa viime vuoden huhtikuussa 157 000 euroa ja asuntolainaa 16 000 euroa.

Opetusministeri Tuija Braxin asuntolainat ovat yhteensä hieman yli 60 000 euroa.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on ilmoittanut, että hänellä on asunto- ja muuta velkaa 107 000 euroa.

Anttila on velaton ministeri

Maa-ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila oli hallituksen jäsenistä ainoa, jolla ei viime vuoden helmikuussa annetun ilmoituksen mukaan ollut lainkaan velkaa.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors ilmoittaa taanneensa 18 000 euron lainan yksityishenkilölle.

Peruspalveluministeri Paula Risikolla on lainaa 36 679 euroa.

Työministeri Tarja Cronbergillä oli korjauslainaa hallituksen aloittaessa 50 000 euroa.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.