10

Salkkarit-parin tarinasta tuli maailmanlaajuinen hitti

Elias ja Lari ovat valloittaneet ihmisten sydämet ympäri maailman.

Salattujen elämien nuorisokaartiin kuuluvat Elias ja Lari ovat saavuttaneet suuren suosion katsojien parissa. Nyt näyttää siltä, että poikien tarina kiinnostaa myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Eräs sarjan fani on nimittäin viime keväästä saakka ladannut videopalvelu YouTubeen kaikki Eliakseen ja Lariin liittyvät kohtaukset englanninkielisillä tekstityksillä. Videopätkiä on tähän mennessä kertynyt jo 73.

Yksittäisiä videoita on katsottu kymmeniä- ja jopa lähes satojatuhansia kertoja ja niitä kommentoidaan ahkerasti englanniksi. Kommentoijat ovat pääasiassa ulkomaalaisia, esimerkiksi yhdysvaltalaisia, meksikolaisia ja kanadalaisia. Sadoissa kommenteissa Salkkarit-fanit ympäri maailmaa hehkuttavat sarjaa ja etenkin Eliasta ja Laria maasta taivaaseen.

Eliaksen ja Larin näyttelijät Petteri Paavola ja Ronny Roslöf ovat yllättyneitä saamastaan kansainvälisestä huomiosta.

– Sain pari kuukautta sitten tietää, että joku on ladannut meidän kohtaukset YouTubeen ja kävin sitten itsekin katsomassa niitä. Olin aika ihmeissäni, kun huomasin, että suurin osa kommenteista on englanniksi, Eliasta näyttelevä Paavola kertoo.

– Olin aika yllättynyt siitä, että siellä käytiin täysin englanninkielistä keskustelua. Videoiden yhteiset klikkimäärät ovat jotain miljoonan luokkaa, eli ihan Tiesin kyllä, että ihmisiä kiinnostaa meidän stoori, mutta se, että se on näin laajaa, tuli kyllä isona yllätyksenä, Roslöf jatkaa.

Salattujen elämien tuottaja Marko Äijö uskoo, että Eliaksen ja Larin suosion takana on aitous, ainutlaatuisuus ja loistava näyttelijäntyö.

- Elias ja Lari ovat ensimmäiset sellaiset homoseksuaalit hahmot Suomen televisiossa, joissa ei ole mitään kliseistä. He ovat nuoria miehiä, jotka sattuvat tykkäämään toisistaan, mutta tarinaa ei tehdä sukupuolinen suuntautuminen edellä. Vaikka homous ei mikään tabu enää olekaan, hahmot tehdään usein niin, että pääasiana on se, että ollaan homoja, Äijö selittää.

"Uusi ilmiö Suomessa"

Marko Äijö myöntää, että YouTube-pätkien kanssa liikutaan harmaalla alueella tekijänoikeuksien takia.

– Olemme kyllä tienneet näistä videoista, ja keskustelleet niistä tuotantotiimin kanssa paljon. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä on vain positiivista julkisuutta sarjalle ja hieno kunnianosoitus käsikirjoittajille ja näyttelijöille. Videoissa ei loukata ketään, niillä yritetä rahastaa, eikä kokonaisia jaksoja ole ladattu, hän perustelee.

Äijö on innoissaan Eliaksen ja Larin synnyttämästä ilmiöstä, joka on hänen mukaansa jotain aivan uutta Suomen televisiossa. Petteri Paavola ja Ronny Roslöf saavat jatkuvasti äärimmäisen paljon hyvää palautetta.

– Poikien saamasta palautteesta 99 prosenttia on positiivista. Tosin syksyllä saimme tuotantoon hirveästi vihaista palautetta, kun Elias ja Lari eivät olleet pariin viikkoon ruudussa. Katsojat halusivat saada heidät heti takaisin, Äijö naurhataa.

Suuresta suosiostaan huolimatta Paavola ja Roslöf vakuuttavat saavansa olla vapaa-ajallaan melko rauhassa.

– Vietän aika rauhallista elämää, käyn töissä ja harjoituksissa autolla, enkä oikeastaan käy yöelämässä ollenkaan. Mutta katsotaan sitten, kun lähden vaikka Jenkkeihin matkoille, että tunnistaako kukaan, Paavola hymähtää.

Entä voisiko ulkomailla saatu huomio poikia Paavolalle ja Roslöfille menestystä kansainvälisillä näyttelijämarkkinoilla?

– Nyt tuntuu, että kaikki on tapahtunut niin nopeasti, että mennään vain jakso ja kohtaus kerrallaan. Mutta totta kai tulevaisuudessa sellainen voisi kiinnostaa, Roslöf miettii.

– Varmasti sellainen kiinnostaisi, jos joskus tulisi mahdollisuus. Harmittaa vaan, että en jaksanut koulussa opiskella englantia paremmin. Jonkun pitäisi opettaa sitä mulle, Paavola päivittelee.

– Me ollaan vähän kiusattu Petteriä sen surkeasta englanninkielen taidoista, Roslöf naureskelee.

Suomessa Salattuja elämiä voi seurata MTV3-kanavan lisäksi Katsomo-palvelusta. Sarja palaa joulutauolta 14. tammikuuta.

(MTV3–KATI PUKKI)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.