MTV Oy:n sähköisten palveluiden tietosuojalauseke

1. HENKILÖTIEDOT

1. HENKILÖTIEDOT

MTV Oy ("MTV") noudattaa Suomen henkilötietolakia (523/1999) henkilötietojen käsittelyssä ja rekisteröinnissä.

MTV käyttää henkilötietoja ensisijaisesti Sähköisiin palveluihin sisältyvien maksuttomien ja maksullisten palvelujen tarjoamiseen käyttäjälle. Käyttäjän tulee antaa MTV:lle kulloisenkin palvelun käytön edellyttämät tarpeelliset ja oikeat henkilö- ja muut tiedot.

Palvelussa julkaistavan sisällön käyttäjien yhteystiedot ovat lähtökohtaisesti luottamuksellisia tietoja, joita MTV ei luovuta kolmannelle osapuolelle. MTV:llä on kuitenkin harkintansa mukaan oikeus luovuttaa kirjoittajan nimi- ja yhteystiedot poliisi- tai muulle viranomaiselle. Tiedot voidaan luovuttaa, jos on syytä epäillä, että itse kirjoituksella on syyllistytty rikolliseen tekoon tai että on tapahtunut rikos, jonka selvittämistä voidaan edistää kirjoittajan nimi- ja yhteystiedot luovuttamalla ja viranomainen esittää tätä koskevan perustellun pyynnön.

1.1. Käyttäjän henkilötietojen rekisteröinti ja käyttö

1.1. Käyttäjän henkilötietojen rekisteröinti ja käyttö

Käyttäjän antamat henkilötiedot tallennetaan lähtökohtaisesti MTV:n ylläpitämiin palvelukohtaisiin asiakasrekistereihin, joista kerrotaan tarkemmin kulloisenkin palvelun yhteydessä. Mikäli henkilötiedot tallennetaan toiseen henkilörekisteriin, käyttäjälle ilmoitetaan siitä erikseen.

MTV käsittelee käyttäjän henkilötietoja tarjottuun palveluun liittyen, vastatakseen käyttäjän lähettämiin tiedusteluihin ja palautteeseen, kehittääkseen tuotteitaan ja palveluitaan, tilastollisiin tarkoituksiin sekä muihin asiakassuhteen hoitoon liittyviin tarkoituksiin. Henkilötietojen tarkemmasta käytöstä kerrotaan tarkemmin jokaisen yksittäisen palvelun yhteydessä. Kyseistä palvelua koskeva rekisteriseloste on jokaisen nähtävillä palvelun verkkosivustolla. Rekisterinpitäjä ja rekisterin omistaja on MTV Oy, ellei toisin ilmoiteta.

MTV voi käsitellä käyttäjän toimittamia henkilötietoja markkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. MTV:llä on oikeus lähettää käyttäjälle suoramarkkinointia sähköpostilla ja tekstiviestinä, mikäli käyttäjä on rekisteröityessään ja/tai käyttäessään palvelua antanut tähän nimenomaisen suostumuksensa. MTV voi lisäksi luovuttaa tietoja kolmannelle osapuolelle henkilötietolain mukaisesti (esim. suoramarkkinointiin ja mielipide- ja markkinatutkimuksiin). MTV vastaa siitä, että tietojen käyttö ja luovutus tapahtuu lainsäädännön sallimissa rajoissa.

MTV on Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton jäsen ja noudattaa liiton sääntöjä ja ohjeita suoramarkkinointiin liittyen. Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitosta voi lukea enemmän osoitteesta www.asml.fi.

1.2. Käyttäjän kielto-, korjaamis- ja tarkastusoikeus

1.2. Käyttäjän kielto-, korjaamis- ja tarkastusoikeus

Käyttäjällä on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen ja käsittely suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia varten. Käyttäjällä on oikeus tarkastaa rekisterissä olevat itseään koskevat tiedot henkilötietolain mukaisesti. Tarkastaminen on maksutonta kerran vuodessa. Käyttäjän pyynnöstä MTV oikaisee, poistaa tai täydentää ilman aiheetonta viivytystä käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Ohjeet kielto-, korjaamis- ja tarkastusoikeuden toteuttamiseksi ovat asianomaisessa rekisteriselosteessa.

2. EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ

2. EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ

MTV voi kerätä tietoa palvelujen käyttöön, käyttömääriin ja muuhun tilastointiin liittyen sekä käsitellä ja analysoida kyseistä tietoa. Palvelujen sisällön käytön seuraamiseksi sekä niiden käytön helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi MTV voi käyttää ns. evästeitä (cookies). Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Tällä tavalla MTV kerää tietoja siitä, miten ja milloin palveluja käytetään kehittääkseen niitä edelleen käyttäjäystävällisemmiksi. Evästeiden avulla kerättävillä tiedoilla ei voida tunnistaa yksittäisiä käyttäjiä. MTV edellyttää, että hyväksyt evästeiden käytön voidaksesi käyttää MTV:n sähköisiä palveluja.