Mainos
Mainos
Duunikunto-logo

Duunikunto on ohjelma kaikille, jotka haluavat päästä parempaan kuntoon niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Ohjelma motivoi työntekijöitä ja työnantajia pitämään huolta ihmisten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista: miten muuttuneen työmaailman tuomat aikatauluhaasteet selätetään ja miten motivoidutaan sohvaperunasta liikkujaksi.

Tämän kauden liikunnallisena selkärankana on polkujuoksu. Polkujuoksu tapahtuu nimensä mukaisesti yleensä metsissä ja vaellus- tai retkeilyreiteillä, jolloin nousut ja laskut ovat suurempia. Eikä unohdeta, että metsässä juoksu hoitaa myös mieltä!

Sarjan kuvauksiin osallistuu viisi eri alojen ”duunikuntolaista”, joiden henkilökohtaisiin haasteisiin ohjelmassa haetaan ratkaisuja. 

Petra, Reija, Sanna, Ronne ja Marko ottavat keväästä syksyyn jatkuvan haasteen vastaan ja lähtevät yhdessä seikkailujuoksija Jukka Viljasen kanssa kohti parempaa duunikuntoa. Jukka on kokopäivätoiminen juoksija, joka on juossut maailman kylmimmistä kolkista kuumimpiin ja hän toimii tämän kauden duunikuntolaisten valmentajana.

Sarjaa juontaa edellisiltä kausilta tuttu, valoisa Heidi Sohlberg. Heidi laittaa myös itsensä likoon ja aikoo osallistua yhdessä muiden kanssa välietappeina toimiviin kisoihin. Lisäksi ohjelmassa on mukana myös joukko asiantuntijoita ja inspiroivia mentoreita. Mukana ovat muun muassa Pohjola Terveyden fysioterapeutti Katja Vuola, terveysmestari Sini Laine, fysiatri Veli-Pekka Valkonen sekä työpsykologi Tuomas Grönman. Ilmarisen Parempi vire -sovellus on mukana tärkeänä apuna duunikuntolaisten matkalla kohti parempaa virettä ja saamme myös heidän asiantuntijoiltaan loistavia vinkkejä työelämän ja kunnon yhteensovittamiseen.

Duunikunto on informatiivinen palveluohjelma, joka tarjoaa merkittävää vertaistukea myös katsojilleen. Tästä ohjelmasta jokainen meistä voi saada hyviä vinkkejä niin omalle työpaikalleen kuin vapaa-aikaan. Viiden duunikuntolaisen kautta pääsemme kevään ja syksyn ajan todistamaan sitä kehitystä, jonka pienetkin muutokset arjessa voivat saada aikaan. Tervetuloa kohti parempaa duunikuntoa!

Valmentajan esittely: Jukka Viljanen, seikkailujuoksija

Duunikuntolaisten polkujuoksun valmentajana toimii 2018 keväästä syksyyn jatkuvan projektin aikana seikkailujuoksija Jukka Viljanen. Jukkaan iski juoksukärpänen jo lapsena. Vanhemmat harrastivat lenkkeilyä ja perheellä oli tapana juosta ns. saunalenkki ennen löylyjä. Vakavaksi tilaksi muuttunut juoksukuume Jukkaan tarttui viimeistään vuonna 2005, kun hän huomasi netissä surffaillessaan kuvan miehestä, joka juoksi kasvomaski naamalla ja lumikengät jalassa paikassa, joka näytti maan ulkopuoliselta planeetalta. Kuva oli Pohjoisnapa-maratonilta ja Jukka päätti siltä istumalta lähteä sinne.


Sen jälkeen Jukka on juossut ääriolosuhteissa niin Etelämantereella kuin Kalaharin autiomaan halki. Hänestä on kasvanut kokopäivätoiminen juoksija, jonka seuraava tavoite on juosta Grönlannin jäätikön halki huhti-toukokuussa 2019.

Jukka on omalla, erikoisella elämäntavallaan Duunikuntolaisia inspiroiva valmentaja. Hänen tavoitteenaan on Duunikunto-projektin aikana saada jokainen rakastamaan liikkumista ja poistamaan mielestä kaikki ne esteet, jotka ovat juoksemisesta syntyvän ilon tiellä. Pienin, jokapäiväisin askelin, jokainen meistä voi oppia nauttimaan juoksusta ja saavuttaa paremman vireystason ja duunikunnon!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme