Mainos
Mainos

39 prosenttia kuljettajista on tietämättömiä autonsa älyvarusteesta

Erityisesti saksalaiset autovalmistajat ovat kunnostautuneet helppokäyttöisten älylaiteominaisuuksien tarjoamisessa autoilijoille, kertoo Automotive News Europe.

Kaikkiaan 39 prosenttia liitännäistoimintoja autoissaan omistavista kuljettajista ei tiedä, että heidän autossaan on tällainen älylaitteiden liittämisen mahdollistava varustelu.

Automyyjätkään eivät liitännäisominaisuuksia ilmeisesti juuri mainosta, sillä yhtä suuri osa saksalaisautojen omistajista ei ollut saanut myyjältä esittelyä kyseisistä toiminnoista.

Audi, Mercedes-Benz ja BMW ovat tutkimuksen perusteella pisimmällä autojensa liitännäistoimintojen kehityksessä.

Tutkimusyhtiön mukaan ominaisuudet tulevat lisääntymään merkittävästi lähivuosina. Se arvioi, että vuonna 2020 jopa 80 prosentissa uusista autoista on vastaavia ominaisuuksia.

Tällaisia liitännäisjärjestelmiä ovat esimerkiksi Apple Car Play ja Googlen Android Auto. Ne mahdollistavat esimerkiksi älypuhelinsovellusten käytön auton omien laitteiden välityksellä.


---

Koeajossa pomminkestävä suomalainen MiSu 6x6

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme