Mainos
Mainos

Aiheuttiko epälooginen vaihdekeppi Hollywood-tähden kuoleman? Tämän vuoksi se on vaarallinen

Hollywood-näyttelijä Anton Yelchin kuoli viikonloppuna jäätyään oman autonsa alle. Oheinen video näyttää, minkä vuoksi huonosti suunniteltu ja epäloogisesti käyttäytyvä vaihteisto on pahimmillaan tappavan vaarallinen.

Automaattivaihteisen Jeep Grand Cherokeen vaihteenvalitsin toimii yleisestä käytännöstä poikkeavalla tavalla. Useimmissa autoissa valitsin jää valittua vaihdetta osoittavaan asentoon, jolloin kuljettajan on helppoa tuntea ja nähdä, mikä vaihde hänellä on valittuna.

Grand Cherokeessa vaihteen vaihtamisen jälkeen vaihdin palaa takaisin keskiasentoon. Kuljettajan on katsottava tarkkaan, mikä vaihde hänellä on valittuna.

Tavallisesti vaihteen vaihtaminen myös tuntuu kuljettajan kädessä, mutta Grand Cherokee antaa vaihtamisesta vain todella hienovaraisen ja tunnottoman palautteen.

Ellei kuljettaja ole tarkkana autosta poistuessaan, auto saattaa vahingossa jäädä vapaalle tai jopa peruutusvaihteelle.

Vaihteiston aiheuttamista onnettomuuksista on tehty kymmeniä ilmoituksia. Anton Yelchinin traaginen onnettomuus on kuitenkin ensimmäinen kuolemantapaus, jonka yhteyttä vaihteisto-ongelmiin tutkitaan.

Myytyjen autojen vaihteistot korjataan ohjelmistopäivityksellä, jonka jälkeen vastaavia onnettomuuksia ei pitäisi päästä tapahtumaan. Korjauksen jälkeen seisontajarrun kytkeytyy päälle automaattisesti silloin, kun ovi avataan.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme