Mainos
Mainos

Airbus paljasti oman itseajavan ajoneuvonsa – kehitteillä lentävä auto!

Lentävästä autosta suunnitellaan kilpailijaa Uberin robottiautoille.

Eurooppalainen ilmailuteollisuuden jättiläinen Airbus on paljastanut suunnittelevansa lentävää autoa. Vahana-nimellä kulkeva projekti on yhden hengen lentävä ajoneuvo, joka ohjautuu itsestään ja pystyy nousemaan sekä laskeutumaan pystysuunnassa.

Aluksessa on yhteensä kahdeksan roottoria kahdessa siipiparissa. Siivet taittuvat sen mukaan, liikkuuko alus pysty- tai vaakasuunnassa.

Lentävää autoa olisi tarkoitus käyttää Uberiin verrattavana taksipalveluna. Projektia on suunniteltu Airbusin Silicon Valleyssa sijaitsevassa A³-nimisessä startup-sivukonttorissa vuoden alusta lähtien.

A³:n toimitusjohtaja Rodin Lyasoff kertoo, että yrityksen tavoitteissa on saada täysikokoinen prototyyppi ilmaan vuoden 2017 lopulla. Tuotantoon valmista demo-alusta toivotaan ilmaan vuoden 2020 aikana.

Lyasoffin mielestä lentävän auton suunnitteleminen itseajavaksi säästää tilassa ja painossa sekä pienentää kustannuksia. Siksi lentävät autonomiset autot ovat saavutettavissa oleva unelma.

Lähde: The Verge


AeroMobilin näkemys lentävästä autosta näyttää tältä


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme