Mainos
Mainos

AL: Vanhat autot helpommin katsastuksesta läpi – Trafi palauttaa entiset päästörajat

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi palauttaa ensi viikon alussa aiemmin käytössä olleet päästörajat, uutisoi Aamulehti.

Päästörajojen muutos koskee ennen vuotta 2011 ja joitain ennen vuotta 2012 rekisteröityjä dieselkäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja. Katsastusasemille uudet ohjeistukset tulevat ensi tiistaina tai keskiviikkona.

Trafi huolestutti useita dieselautojen omistajia viime vuoden lopulla määrättyään katsastajat mittaamaan auton päästöt tehtaan ilmoittaman, usein todella pienen K-arvon mukaan. Aamulehden mukaan tämä olisi aiheuttanut monien autojen hylkäyksen katsastuksessa jo silloin, jos ilmansuodatin olisi ollut hiemankin tukossa.

Savutuksen K-arvo löytyy valmistajan kilvestä. Uudemmissa autoissa se on usein merkitty konepellin alla olevaan tarraan. Jos merkintää ei löydy, katsastaja soveltaa vanhoja rajoja myös uudempien autojen kohdalla.

Valmistajan ilmoittamaan K-arvoon yltäminen pysyy pakollisena raskaalla kalustolla, jos ajoneuvo on otettu käyttöön 1.10.2009 jälkeen.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme