Mainos
Mainos

Applen autosuunnitelmat paljastuivat – haluaa kumota autovalmistajien etuoikeuksia

Applen autosuunnitelmat ovat olleet julkinen salaisuus jo pitkään. Teknologiajätin uskottiin aiemmin tähdänneen oman auton valmistamiseen, mutta painopiste vaikuttaa siirtyneen yksittäisestä automallista liikenteen kokonaisvaltaisempaan kehittämiseen.

Applen liikennesuunnitelmat käyvät ilmi kirjeessä, jonka se lähetti marraskuussa USA:n liikenneviranomaiselle NHTSA:lle. Kirjeessään Apple kertoo autonomisten ajoneuvojen hyödyttävän yhteiskuntaa merkittävästi – ja myöntää olevansa niistä itsekin innoissaan.

Apple ehdottaa NHTSA:lle, että kaikki autot jakaisivat tietoa toisilleen liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Tietojen jakamisesta olisi Applen mukaan hyötyä myös autovalmistajille.

Applen lausunnon mukaan se haluaa samanlaiset mahdollisuudet autonomisen liikenteen testaamiseen kuin perinteisillä autovalmistajilla on nyt. Tällä hetkellä autovalmistajat ovat etulyöntiasemassa teknologiayrityksiin nähden.

Aiemmin Applen uskottiin olevan haastamassa muun muassa Teslaa omalla sähköautollaan, mutta tällä hetkellä niiden suunnitelmien arvellaan olevan jäissä. Todennäköisempi vaihtoehto on, että Apple pyrkii valmistamaan autonomisissa autoissa hyödynnettävää teknologiaa, jota se voi myydä muille.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Tekniikan Maailma.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme