Mainos
Mainos

Audi ottaa täyden vastuun sen robottiautojen aiheuttamista onnettomuuksista

Audi kertoo kantavansa vastuun, mikäli yhtiön autonomiset autot aiheuttavat kolareita. 

Autonomisten autojen saapuminen on aiheuttanut vakavaa pohdintaa muun muassa viranomaisten keskuudessa. Voidaanko kuljettajan paikalla istuva henkilö laittaa vastuuseen onnettomuudesta, jonka auto on aiheuttanu? Audin mukaan ei. Se on tehnyt päätöksen, jolla on mahdollisesti suuri merkitys myös muiden valmistajien toimintatapoihin, mikäli näiden robottiautot aiheuttavat onnettomuuksia.

Audin autonomisten autojen osaston kehitysjohtaja Thorsten Leinhardtin mukaan Audi aikoo kantaa vastuun heidän autonomisten autojensa aiheuttamista onnettomuuksista, mikäli kuljettaja on käyttänyt toimintoa ohjeiden mukaisesti.

Audin täysin uusi A8 on saksalaisvalmistajan ensimmäinen kolmostason autonominen auto. Tällä tasolla auto voi tarvittaessa ajaa itsekseen, mutta ratin takana istuvan on oltava valmis ottamaan ohjat, kun auto niin pyytää.

Lähde: CarAdvice

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme