Mainos
Mainos

Audilla riittää uskoa dieseliin – ryhtyy valmistamaan omaa polttoainettaan

Saksalaisvalmistaja Audi ei aio hylätä dieselkäyttöisiä autoja, vaikka moni kilpailija on päättänytkin niin tehdä. Se aikoo kehittää aiempaa puhtaampaa dieselöljyä ihan itse.

Audi kehittää parhaillaan aivan uudenlaista dieseliä. Sen valmistuksessa hiilidioksidia kerättäisiin joko uusiutuvista energianlähteistä tai otettaisiin suoraan ilmasta, kun taas veden talteenotossa avainasemassa olisi tehtaan oma vesivoimala. Tehtaalla veden sisältämä vety ja happi erotellaan sähkövirran avulla.

Audin mukaan lopputuloksena saatava "e-diesel" on lähes täysin hiilineutraali polttoaine, jota voidaan käyttää kaikissa dieselautoissa. Valmistusprosessissa syntyvä lämpö hyödynnettäisiin lähialueen talojen lämmityksessä.

audi e-diesel

Audin oman e-dieselin valmistukseen keskittyvän tuotantolaitoksen rakennustyöt aloitetaan alkuvuodesta Saksan Laufenburgissa. Ensimmäiset koe-erät on tarkoitus valmistaa ensi vuoden aikana.

Lähde: Audi

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme