Mainos
Mainos

Autoilija, miten toimit, kun kuulet ambulanssin lähestyvän sireenit ulvoen? Yle: Älä tee tätä yleistä virhettä

Kun hälytysajossa oleva ambulanssi lähestyy, on yksi tapa, jolla moni autoilija tietämättään haittaa sen matkantekoa. Ylen haastattelema pelastuspäällikkö opastaa oikeanlaiseen toimintaan, kun hälytysajoneuvo lähestyy.

Etelä-Savon pelastuslaitoksella työskentelevä pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahti antaa autoilijoille yksinkertaisen, mutta erittäin tärkeän vinkin siihen, miten tulee toimia, jos kuulee ambulanssin tai jonkin muun hälytysajoneuvon lähestyvän pillit päällä.

– Vauhtia ei pidä hidastaa. Jostain syystä moni autoilija laskee nopeutta, kun takaa kuuluu hälytysajoneuvon sireeni. Nopeuden pudottamisesta ei kuitenkaan ole hyötyä, päinvastoin se saattaa jopa hidastaa hälytysajoneuvon kulkua, Halmeslahti kertoo Ylelle.

Halmeslahden mukaan kannattaa luottaa siihen, että hälytysajoneuvon kuljettaja löytää itse sen sujuvimman reitin. Tätä tietysti helpottaa tien antaminen, mutta silloinkin äkkinäisiä väistöliikkeitä välttäen.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme