Mainos
Mainos

Autoilijoiden ensiaputaidot paranevat

Tiellä liikkujien ensiaputaitoihin on luvassa parannusta, sillä yhä useampi autokoulu tarjoaa oppilailleen ensiapuopetusta.  

Opetus lähti toden teolla liikkeelle viime syksynä, kun Suomen Autokoululiitto ja SPR solmivat sopimuksen liikenneopettajien kouluttamisesta. SPR:n kouluttajakoulutuksen käyneet liikenneopettajat voivat opettaa henkilöautokorttia ajaville oppilaille ensiapua.  

Tähän mennessä koulutuksen on läpäissyt parisataa liikenneopettajaa, jotka ovat perehdyttäneet jo satoja oppilaita ensiavun perustaitoihin.  

– Koulutuksesta on suurta hyötyä liikenneturvallisuudelle, kun yhä useampi autokoulun käynyt nuori saa ensiapuopetusta, sanoo erityisasiantuntija Rami Lamminen Autokoululiitosta.  

Ensiapu on liitetty osaksi Autokoululiiton opetussuunnitelmaa. Liiton tulevassa uudessa opetussuunnitelmassa ensiapuopetus on viety syventävään vaiheeseen. Oppitunteja on kolme, joista yksi tunti on perusvaiheessa. Ensiapuopetuksesta ei tule oppilaille ylimääräisiä kuluja tai tunteja.  

– Tarkoitus on, että oppilaat eivät vain kuuntele teoriasaarnaa. He harjoittelevat käytännön kädentaitoja, kuten hengitysteiden avaamista, kylkiasentoa ja verenvuotojen tyrehdyttämistä.  

Lammisen mukaan ensiapua ei ole aiemmin juurikaan opetettu autokouluissa. Vasta SPR:n kanssa solmittu sopimus avasi väylän ensiapuopetuksen merkittävälle lisäämiselle. Tavoitteena on, että autokoulujen ensiapuopetus saadaan lainsäädäntöön.  

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme