Mainos
Mainos

Autojätin naisjohtaja erosi ahdistelusyytösten vuoksi

Kansainvälinen Me Too -kampanja on vauhdissa myös Etelä-Koreassa, jossa autovalmistaja Hyundain johtajistoon lukeutuva nainen on uutistoimisto Reutersin mukaan joutunut jättämään tehtävänsä ahdistelusyytösten vuoksi.

VIDEO: Sisun uusi hybridi on maailman tehokkain kuorma-auto 

Hyundain palveluksessa Etelä-Koreassa työskennellyt johtaja irtisanoutui sen jälkeen, kun tätä syytettiin naispuolisten alaistensa painostamisesta. Naisen nimeä tai tarkempaa asemaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Tapausta ryhdyttiin selvittämään, kun yhtiöstä lähdössä ollut työntekijä kertoi havainnoistaan ylemmälle taholle. Naisen kerrotaan painostaneen alaisiaan muun muassa tarjoilemaan alkoholia ja tanssimaan yhtiön miespuolisille johtajille. 

Hyundai toteaa virallisessa lausunnossaan, ettei heidän työyhteisössään ole tilaa yksilöille, jotka eivät edistä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Se ilmoitti ryhtyvänsä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Vuoden 2017 lopulla Hyundain 298 johtohenkilöstä vain kolme oli naisia.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme