Mainos
Mainos

Autojätti palkkasi entisen Nokia-pomon kehittämään autonomisia autoja

Nokialla ja Motorolalla johtotehtävissä työskennellyt Ogi Redzic tarjoaa palveluksiaan nykyään Renault-Nissanille, kertoo Automotive News Europe.

Useat autovalmistajat ovat siirtymässä pelkästä autojen valmistamisesta monipuolisten liikkuvuuspalvelujen tarjoajiksi, mihin myös autonomiset autot liittyvät olennaisesti.

– Autonomisten autojen arvo on säästetyssä ajassa, Redzic kertoo viitaten muun muassa liikenneruuhkassa istumiseen, jolloin autonomisen auton kuljettajan on mahdollista käyttää aikansa järkevämmin.

Redzic on mukana kehittämässä ratkaisuja, joilla konserni valmistautuu aikaan, jolloin autoilijat voivat keskittyä ajamisen sijaan muihin, tärkeämpiin asioihin.

Hänen suurin haasteensa on varmistaa, että Renault'n ja Nissanin liitettävyyteen ja autonomiseen ajamiseen liittyvät ratkaisut ovat kilpailukykyisiä sekä Googlea ja Applea että perinteisiä autovalmistajia vastaan.

Liitettävyys on autoalalla yhä keskeisemmässä roolissa. Etenkin älypuhelimen ja auton yhteistyö korostuu tulevaisuudessa. Redzic ei kuitenkaan usko, että autot alkavat muistuttaa enemmän älypuhelinta kuin kulkuvälinettä.

– Älypuhelin ja auto täydentävät toisiaan, mutta en näe, että älypuhelimia käytettäisiin auton ainoina aivoina, Redzic sanoo.

Redzicin mukaan alan uudet tekijät, kuten Apple ja Google voivat antaa vauhtia perinteisille autovalmistajille. Esimerkiksi Googlen autonomisten autojen saama huomio auttaa muita valmistajia investoimaan uuteen teknologiaan. 

Redzic kertoo, että vaikka Google tulee olemaan tulevaisuuden autoteollisuudessa vahvasti mukana, aikoo Renault-Nissan kehittää liitettävyysratkaisujaan itse. 

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme