Mainos
Mainos

Autolla Tallinnaan? Tässä varkaiden suosikkimerkit

Viron poliisin ja rajavartioston tuoreen tialaston mukaan varkaiden suosikkiauto oli viime vuonna Volkswagen.

Volkkareita lähti varkaiden mukaan tai otettiin luvatta käyttöön 80 kappaletta. Postimees kertoo, että luvattomat käyttöönotot ja varkaudet yhteenlaskettuna toista sijaa kyseenalaisessa tilastossa pitää BMW, niitä katosi 59. Kolmannella sijalla varkaiden suosikiksi on audi, joita vietiin 36.

Seuraavaksi suosituin pitkäkyntisten ajopeli oli Opel, 27 ilmoittettua katoamista. Sen jälkeen tilastoissa on 20 Mercedestä ja 17 Toyotaa. Tilastoissa on edustettuna lähes kaikki vähänkin tavallisemmat automerkit. 

Poliisin mukaan kymmenen viime vuoden aikana Tallinnassa on autovarkauksien määrä vähentynyt huomattavasti. Vuonna 2005 varastettiin noin 1500 autoa, viime vuonna kokonaismäärä oli hieman yli 500. Myös kalliimpien luksusautojen varkaudet ovat vähentyneet selvästi, nyt suositaan yksikertaisempia ja rahvaanomasempia kulkupelejä.

Uutena harmina omistajille ja poliisille ovat autojen älyavaimet. Varkaat ovat oppineet avaamaan elektronisia lukkoja ja käynnistämään autoja.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme