Mainos
Mainos

Autovalmistajat vetoavat Trumpiin: Obaman päätös vaarantaa jopa miljoona työpaikkaa

USA:n autoteollisuus on lähestynyt presidentti Donald Trumpia kirjeellä. Useiden merkittävien valmistajien allekirjoittamassa kirjeessä presidenttiä pyydetään arvioimaan Obaman hallinnon tekemiä päätöksiä uudelleen.

Fiat Chryslerin, Fordin, GM:n, Hondan, Hyundain, Nissanin, Toyotan ja Volkswagenin allekirjoittamassa kirjeessä toivotaan, että uusien autojen polttoainetehokkuudelle asetettuja vaatimuksia löysennettäisiin. Vaatimukset ovat Barack Obaman hallinnon perua, ja niihin toivotaan nyt muutoksia Donald Trumpin myötä.

Nykyistä kireämmät polttoainemääräykset ovat astumassa voimaan vuonna 2025, mutta autojättien mukaan ne nostaisivat valmistuskustannuksia ja sen myötä myös autojen hintoja. Kireämmät normit uhkaavat autovalmistajien mukaan jopa miljoonaa työpaikkaa Yhdysvalloissa.

Asiasta uutisoivan Engadgetin mukaan Trumpin hallinto ei ole vielä vastannut kirjeeseen. Trump on esittänyt USA:n ympäristönsuojeluvirasto EPA:n johtajaksi ympäristösääntelyn vastustajana tunnettua Scott Pruittia, joka on luvannut tarkastella Obaman päätöksiä uudelleen.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme