Mainos
Mainos

Berner: Autokannan uudistamista ja vanhojen autojen päästöjen laskemista on selvitettävä

Viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner oli Huomenta Suomen vieraana keskustelemassa tulevaisuuden liikennevisioista.

Viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, että hänen rohkeutensa uusien avauksien tekemiseen liikennekaaren kanssa on säilynyt, vaikka aluksi kritiikkiä tuli jopa hallituskumppaneilta asti.

Berner sanoo, että digitalisaatio muuttaa liiketoimintamalleja, toimintaympäristöä, ihmisten tapaa käyttäytyä ja tehdä valintoja.

– Se on aivan väistämätön se muutos, Berner toteaa.

Bernerin mukaan onkin osattava katsoa eteenpäin ja tehdä oikeita valintoja sekä ohjata päätöksentekoa digitalisaation suuntaan.

Berner uskoo, että liikennekaaren ensimmäisen vaiheen edetessä on nähtävissä uusia liiketoimintamalleja ja uusien palveluiden syntymistä.

Bernerin mukaan liikennekaaren toinen vaihe on ollut lausuntokierroksella ja palautteita on käsitelty.

– Heti kun eduskunta palaa, saadaan liikennekaaren kakkosvaihe eduskunnalle, Berner sanoo.

Lähitulevaisuudessa edessä on se, miten löydetään ratkaisut siihen, kuinka liikenteen päästöjä vähennettä 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä, Berner pohtii. 

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme