Mainos
Mainos

BMW ajaa ilman kuljettajaa vuonna 2021 – saksalaismerkki ja Intel yhteistyöhön

BMW pyrkii saamaan autonomisen auton tuotantoon viimeistään viiden vuoden kuluttua, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Saksalainen autojätti BMW sekä teknologiayhtiöt Intel ja Mobileye aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää itseohjautuva auto. BMW:n robottiauton on tarkoitus olla markkinoilla vuonna 2021.

Yhtiöt ovat luvanneet tutkimustuloksensa myös muiden autonvalmistajien käyttöön vauhdittaakseen autonomisen ajoneuvojen teknologian standardisointia.

Autonomiset autot, jotka kulkevat turvallisesti niin maanteillä kuin kaupungeissa, ovat monen autonvalmistajan tähtäimessä. Muun muassa Audi ja Volvo ovat kehitelleet robottiautoa jo pitkään – Tesla puolestaan on tuonut Autopilot-toimintonsa jo yleiseen testikäyttöön.

BMW pyrkii kohti autoa, joka ei vaadi lainkaan ihmistä liikkuakseen turvallisesti. Tällainen teknologia tekisi matkustamisesta aiempaa helpompaa ja turvallisempaa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme