Mainos
Mainos

Dieselautojen taru askeleen lähempänä loppua? Financial Times: Jälleen yksi autovalmistaja lopettamassa tuotannon

Fiat Chrysler (FCA) on aikeissa lopettaa dieselmoottoreiden käyttämisen sen valmistamissa henkilöautoissa vuoteen 2022 mennessä, kertoo Financial Times jutussaan.

Italialais-amerikkalainen autovalmistaja FCA ei kuitenkaan vahvista Financial Timesin tietoja. Lehti kertoo, että yhtiöllä olisi tarkoitus tiedottaa asiasta ensi kesänä.

FCA:n automerkit kuten Fiat ja Jeep ovat myös suomalaisille tuttuja. Muita yhtiön automerkkejä ovat Dodge, Chrysler, Maserati ja Alfa Romeo.

Financial Timesin tietojen mukaan lopetuksen syynä olisi dieselautojen kysynnän vähentyminen ja dieselmoottoristen autojen valmistamisen kallistuminen. Valmistuskustannuksia ovat nostaneet erityisesti kiristyneet päästömääräykset.

Porche ilmoitti lopetuksesta viime viikolla

Autovalmistajat ovat alkaneet harkita dieselautojen tulevaisuutta. Esimerkiksi Toyota kertoi viime vuonna, ettei se luultavasti julkista uusia autoja, joissa on dieselmoottori. Lisäksi Volkswagenin omistama Porsche kertoi viime viikolla lopettaneensa kaikkien dieselautojen valmistamisen.

FCA:n mahdollisista suunnitelmista uutisoi ensimmäisenä Suomessa Kauppalehti

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme