Mainos
Mainos

Ei kai taas! Audin lippulaivamallissa epäillään päästömanipulointia

Volkswagen-konsernin päästöskandaali on ollut hiljalleen vaipumassa unholaan, mutta nyt Audin suunnalta on saatu huolta herättäviä uutisia.

Audin mukaan Saksan viranomaiset selvittävät parhaillaan, onko sen A8-lippulaivamallin dieselversion päästöjä manipuloitu. Tutkimuksen johdosta valmistaja on kutsunut takaisin 4 997 autoa, joista 3 660 Saksassa.

Epäilyn kohteena ovat nimenomaan A8:n 4,2-litraisella V8-moottorilla varustetut dieselmallit. Autot on valmistettu syyskuun 2013 ja elokuun 2017 välisenä aikana.

Takaisinkutsun kohteena olevien autojen ohjelmistot päivitetään, jotta myrkylliset typenoksidipäästöt saadaan kuriin. Audin mukaan ohjelmistopäivityksellä varmistetaan myös se, että kylmänä käynnistetyn auton moottori on nopeammin optimaalisessa lämpötilassa, mikä niin ikään auttaa alentamaan päästöjä. Päivityksellä ei Audin mukaan tule olemaan vaikutusta kulutukseen tai suorituskykyyn.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme