Mainos
Mainos

Ennustus: Sähköautojen vallankumous alkaa 2022 – hinnat romahtavat

Kauan odotetun sähköautojen vallankumouksen on arvioitu alkavan vuonna 2022.

Bloombergin raportin mukaan suurin este sähköautojen suosion kasvulle on niiden hinta.

Tämä kuitenkin korjaantunee kuuden vuoden kuluttua, kun raportin mukaan sähköautot maksavat tällöin vähemmän kuin polttoaineella kulkevat autot.

Raportissa arvioidaan, että vuoteen 2040 mennessä myydään 41 miljoonaa sähköautoa, mikä tarkoittaa 25 prosenttia koko automarkkinasta. Tällä hetkellä alle yksi prosentti Yhdysvalloissa myydyistä uusista autoista on sähköautoja.

Raportin laatija Salim Morsy arvioi, että sähköautojen valmistuskustannukset laskevat runsaasti ja nopeammin kuin suurin ihmisistä olettaa. Tähän on syynä se, että sähköautojen akkujen hinnat ovat laskeneet viiden vuoden aikana jopa 65 prosenttia.

Tämän trendin jatkuminen ei tule johtumaan läpimurroista akkuteknologiassa, vaan muun muassa kehityksestä tuotannossa ja kemiateollisuudessa. Morsy uskoo, että akkujen kustannukset laskevat vuoteen 2020 mennessä merkittävästi.

Lähde: Bloomberg / Wired

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme