Mainos
Mainos

Entiset työntekijät väittävät: Tesla irtisanoo rasismista ilmoittaneita, osa lähtenyt itse

Yhdysvaltalaista sähköautovalmistajaa Teslaa vastaan on nostettu jo toinen kanne liittyen tummaihoisten epäasialliseen kohteluun.

Kolme entistä Teslan työntekijää on jättänyt tämän viikon alussa kanteen oikeusistuimeen Kaliforniassa. Kanne koskee kolmen afrikkalaisamerikkalaisen miehen kokemaa rasismia ja häirintää Teslan autotehtaalla.

Miesten mukaan häirintä näkyi esimiesten ja työntekijöiden loukkaavana ja rasistisena puheena sekä piirroksina.

Owen Diaz, Demetric Diaz ja Lamar Patterson kertovat, että he ilmoittivat jatkuvasta rasistisesta käytöksestä muille yhtiön esimiehille sekä rekrytointiyrityksiin, joiden kautta he olivat saaneet työpaikan tehtaalla. Rasismiin ei miesten mukaan kuitenkaan puututtu.

Demetric Diaz uskoo, että rasistisesta käytöksestä ilmoittaminen johti hänen potkuihinsa. Owen Diaz irtisanoutui, kun Teslan johto ei tehnyt mitään pitkään jatkuneelle rasismille.

Teslan edustajan mukaan yritys ei saanut yhtään ilmoitusta työntekijöiden kohtaamasta rasismista. Yksi esimiehistä oli saanut valituksen, mutta siinä ei mainittu rasismista mitään, vaan se koski toisen työntekijän aggressiivista käyttäytymistä.

Kanne ei ole ensimmäinen, joka Teslaa vastaan on nostettu rasistisesta häirinnästä. Ensimmäinen nostettiin vuoden alussa, samoin tummaihoisten kohtelusta.

Teslalla on viimeaikoina myllännyt muutenkin: vastikään Tesla irtisanoi satoja työntekijöitään. Syynä oli irtisanottujen työntekijöiden viimeaikainen huono suoriutuminen työpaikalla.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot