Mainos
Mainos

Entistä Volkswagen-pomoa kehotetaan pysymään Saksassa – muualla uhkana luovutus Yhdysvaltoihin

Volkswagenin päästökohuun sotkeutuneita johtajia neuvotaan pidättymään matkustamisesta Saksan ulkopuolelle. Muuten riskinä on luovutus Yhdysvaltoihin.

Entistä Volkswagen-pomoa Heinz-Jakob Neusseria on kehotettu välttämään matkustamista pois Saksasta, sillä Yhdysvaltain viranomaiset saattavat muuten ottaa hänet kiinni.

Saksalainen sanomalehti Süddeutsche Zeitung uutisoi viime viikolla, että Yhdysvallat oli antanut kansainväliset pidätysmääräykset viidestä entisestä VW-johtajasta, joita syytetään petoksesta ja ympäristörikoksista Yhdysvalloissa.

Neusserin lakimies Annette Voges kertoi Bild-lehdelle, että hän on neuvonut Neusseria pysymään Saksassa. Saksan lakien mukaan maan kansalaisia on lupa luovuttaa vain muihin EU-maihin tai kansainvälisten oikeuslaitosten eteen. Saksasta poistuessaan Neusserilla on kuitenkin riski tulla luovutetuksi Yhdysvaltoihin jonkun toisen valtion toimesta.

Neusser oli johdossa Volkswagenin moottorien kehittämisestä vastanneella osastolla. Hän on myös korkea-arvoisin kaikista Yhdysvaltojen syyttämistä VW-johtajista.


---

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme