Mainos
Mainos

Fordilta ei kannata odottaa lentävää autoa lähiaikoina: "Ihmiset eivät osaa ajaa edes kahdessa ulottuvuudessa"

Fordilta ei kannata odottaa lentävää autoa ainakaan ihan lähitulevaisuudessa, jos legendaarisen Henry Fordin lapsenlapsenlasta on uskominen.

Autovalmistaja Fordin hallituksen puheenjohtaja Bill Ford ei innostu ajatuksesta, että ihmiset päästettäisiin lentävien autojen ohjaimiin lähitulevaisuudessa.

South by Southwest -tapahtumassa Teksasin Austinissa puhunut Ford ilmaisi mielipiteensä varsin suorasanaisesti, kun häneltä kysyttiin, suunnitteleeko hänen yhtiönsä lentävän auton rakentamista.

– Emme suunnittele, mutta ei se hulluakaan olisi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että niiden olisi parempi olla autonomisia. Useimmat ihmiset eivät kykene ajamaan nytkään kahdessa ulottuvuudessa, puhumattakaan kolmesta, Ford täräytti Business Insiderille.

Ford kertoo, ettei itse ole ollut lentävän auton kyydissä, mutta on nähnyt sellaista testattavan. Teknologian kannalta hän ei näe asiassa mitään ongelmaa, mutta pitää lentoliikenteen sääntelyä hidasteena.

– Ajan kuluessa sääntely kuitenkin muuttuu ja tällaisista asioista alkaa tulla mielenkiintoisempia. En sano, ettemme rakenna lentävää autoa koskaan, mutta se ei ole lähitulevaisuuden suunnitelmissamme.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme