Mainos
Mainos

Fordin pääjohtajalle kenkää – ex-huonekalupomo ottaa ohjat

Pienentynyt markkinaosuus ja osakekurssin romahdus ovat koitumassa Fordin pääjohtajan turmioksi, kertoo Automotive News Europe.

Vuodesta 2014 yhtä maailman suurimmista autovalmistajista luotsannut Mark Fields joutuu jättämään tehtävänsä. Fieldsin irtisanomisesta on määrä ilmoittaa virallisesti tänään maanantaina.

Fieldsin tilalle nousee vuodesta 2013 Fordin hallituksessa istunut James Hackett, joka johti huonekaluyhtiö Steelcasea lähes 20 vuoden ajan. Tällä hetkellä Hackett on Ford Smart Mobility LLC:n johtaja. 

Fieldsia on kritisoitu liikaa tulevaisuuden liikkumisteknologioihin satsaamisesta ja tämän päivän kehityksen jättämisestä sivurooliin. Vaikka yhtiöön on virrannut valtavasti rahaa ja tulokset ovat olleet hyviä, on Fieldsin päätösten koettu alentaneen yhtiön arvoa. Fordin osakkeet ovat laskeneet 40 prosenttia Fieldsin asettauduttua ratin taakse.

Myös viestintäjohtaja Ray Day saa lähtöpassit. Hänen tilalleen astuu Aasian Fordin viestinnästä vastannut Mark Truby.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme