Mainos
Mainos

Google perusti uuden yrityksen robottiautojen kehittämiseen

Googlen robottiautojen kehityksestä vastaa nyt yritys nimeltä Waymo, joka ei aio valmistaa autoja.

Googlen robottiautoprojekti on nyt oma yrityksensä nimeltään Waymo, jota johtaa toimitusjohtaja John Krafcik. Waymo kehittää itseajojärjestelmiä ja yhteistyökuviot autovalmistajien kanssa ovat myös mahdollisia.

– Uusi yritys on Googlen emoyhtiön Alphabetin alainen ja se tulee toimimaan kuin startup-yritys, Krafcik sanoi lehdistötilaisuudessa alkuviikosta.

– Waymo on itseajojärjestelmiin keskittyvä yritys, jonka tehtävänä on kuljettaa ihmisiä turvallisesti ja helposti.

Krafcik painotti myös, että Waymo ei ole autoja valmistava yritys. Aikaisemmin robottiautoprojekti oli osa salamyhkäistä Google X -kehitysosastoa.

Yrityksen ensimmäiset koeajot julkisilla teillä tehtiin Teksasin Austinissa lokakuussa 2015. Testiautoissa ei ole rattia tai jarrupoljinta.

Waymon itseajojärjestelmä koostuu tutkasta, kameroista ja lidar-sensoreista. Yritys kertoo järjestelmän suoriutuvan haastavistakin sääolosuhteista.

Uusi tytäryhtiö kielii Alphabetin uskovan robottiautojen markkinoihin. Yhtiöllä on kuitenkin yhä epävarma siitä, että haluavatko kuluttajat itseajojärjestelmää autoihinsa.


***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme