Mainos
Mainos

HS: Tällaista on autoja salakuvaavan miehen arki – autopaparazzi saa jopa tappouhkauksia

Helsingin Sanomat haastatteli miestä, joka kuvaa työkseen autoja – salaa. Saksalainen autopaparazzi kertoo saavansa työnsä vuoksi jopa tappouhkauksia.

Saksalainen Stefan Baldauf, 32, kertoi työstään Helsingin Sanomille. Baldauf elättää itsensä valokuvaamalla autoja, joita valmistajat eivät vielä halua esitellä suurelle yleisölle.

Merkittävä osa metsästystä muistuttavaa työtä on odottaminen. Hän saattaa vartoa tunnetun testireitin tai -keskuksen lähistöllä päiväkausia ja odottaa naamioitujen autojen ajavan ohi. Kuvan ottamiseen voi olla aikaa vain pari sekuntia. Autopaparazzin ammatissa ei myöskään tunneta käsitettä työaika. 

Baldaufin innostus autojen valokuvaamiseen on peräisin lapsuudesta. Legendaarisen Nürburgringin lähistöllä varttunut mies vieraili usein radalla kuvaamassa autovalmistajien testejä, ryhtyen lopulta myymään kuviaan lehdille.

Baldauf kertoi, että hänen autoaan on kolaroitu tahallaan ja hänet on jopa uhattu tappaa – vain ja ainoastaan työnsä vuoksi.

– Tässä hommassa täytyy olla paljon munaa, Baldauf kertoo HS:lle.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme