Mainos
Mainos

Hybridien uranuurtaja Risto Virtasen testissä: "Jousituksessa on haettu mukavuuspainotteisuutta"

Ympäristöystävällisyys on yksi tämän hetken merkittävimmistä trendeistä myös autoilun maailmassa. Nykypäivänä hybridit ovat tuttuja valtaväestöllekin, mutta 20 vuotta sitten Toyota oli edellä aikaansa esitellessään Priuksen.

Toyota Prius on ehtinyt jo neljänteen sukupolveensa, ja viimeisimmässä malliuudistuksessa autoa uudistettiin isolla kädellä. Voimalinjan lisäksi valmistaja keskittyi myös aiempaa enemmän ajomukavuuteen, jossa on Teknavin testikuski Risto Virtasenkin mielestä onnistuttu.

– Jousituksessa on haettu mukavuuspainotteisuutta, joka tän tyyliselle autolle sopii erittäin hyvin, Risto toteaa rauhallisten kierrosten jälkeen.

Myös voimalinjan toiminta saa kiitosta. Toyotan pitkä perinne hybridien markkinoilta näkyy hienostuneena toimintana, ja etenkin portaattoman CVT-vaihteiston toiminta on aiempaa miellyttävämpää.

Neljännen sukupolven Toyota Prius nähdään Risto Virtasen testissä tv-kauden viidennessä jaksossa, jonka ensiesitys on maanantaina 10.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jakson uusinta nähdään sunnuntaina 16.4. klo 17.00 MTV3-kanavalla.

Kuvat: Mikko Autio

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme