Mainos
Mainos

Ikkunat auki vai ilmastointi päälle – kumpi kuluttaa vähemmän polttoainetta?

Tiedätkö, milloin autoa kannattaa viilentää ilmastoinnilla ja milloin ikkunan avaamalla?

Ilmastoinnin vaikutusta polttoaineen kulutukseen on tutkittu paljon. Kenellekään ei enää liene epäselvää, että polttoainetta säästyy, mikäli ilmastoinnin pitää pois päältä. Kuumana kesäpäivänä autossa kuitenkin tarvitaan viilennystä, joten moni kulutuksesta huolehtiva päättääkin avata ikkunan.

Engineering Explained -kanava on laskenut, millainen vaikutus avoimella ikkunalla on kulutukseen. Oheisella englanninkielisellä videolla selostetaan yksityiskohtaisesti sekä ilmastoinnin että avoimen ikkunan vaikutus eri nopeuksissa.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää seuraavaa: Maantienopeuksissa on järkevämpää käyttää ilmastointia, sillä avoin ikkuna lisää ilmanvastusta reilusti. Mikäli ajetaan kaupunkialueella tai muuten vain hitaammin, on silloin parempi vaihtoehto avata ikkuna, sillä ilmanvastuksen lisääntyminen ei ole yhtä merkittävää.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme