Mainos
Mainos

IL: Ministerien alle uudet menopelit – merkkiä ei vielä päätetty

Valtioneuvosto suunnittelee uusien ajoneuvojen hankintaa ministerien kuljettamiseen, uutisoi Iltalehti.

Suunnitelluista kolmestatoista autosta kahdeksan on tarkoitettu ministereiden ja ministeriöiden ylimpien virkamiesten kuljetuksiin. Lisäksi hankintalistalla on kaksi pikkubussia sekä kolme monikäyttöautoa muun muassa tavarakuljetuksia varten.

Valtioneuvoston kanslian kuljetuspäällikkö Tomi Ahlholm vahvisti Iltalehdelle, että hankinnat on tarkoitus toteuttaa tulevana kesänä tai alkusyksystä.

Ajoneuvohankintoihin on varattu 670 000 euroa. Budjettiin lisätään myös tänä vuonna myyntiin menevistä autoista saatavat tulot, joiden arvioidaan olevan noin 90 000 euroa. Yhteensä budjetti nousee siis noin 760 000 euroon.

Ahlholm kertoi Iltalehdelle, että valtioneuvostossa vielä mietitään, millaisia autoja hankitaan.

Ajoneuvohankinnat kuuluvat Hanselin kilpailuttamaan puitejärjestelyyn. Mahdollisia merkkejä, joiden logot komeilevat ministerien kuljetuksesta vastaavien autojen keuloissa, ovat Mersu, BMW, Jaguar, Volvo ja Ford. Nykyisin suurin osa ministerien käytössä olevista autoista on Mersuja. Joukossa on jokunen Audikin.

 

Lähde: Iltalehti

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme