Mainos
Mainos

Johtiko Harry Potter -elokuvan katsominen kuolemaan? Teslan autopilotin toimintaa tutkitaan

Toukokuussa tapahtuneesta traagisesta onnettomuudesta on saatu lisää tietoa.

Kerroimme perjantaina yhdysvaltalaisen Tesla-harrastaja Joshua Brownin, 40, kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta.

Onnettomuus sattui Floridassa toukokuussa, kun Teslan Model S -mallia ohjastanut Brown ajoi edellään kääntymässä olleen rekka-auton perään.

Rekka-auton kuljettaja Frank Baressi, 62, on kertonut uutistoimisto AP:lle Brownin katsoneen Harry Potter -elokuvaa auton näytöltä onnettomuushetkellä. Baressi kertoo elokuvan pyörineen vielä, kun hän riensi Brownin autolle.

Turmahetkellä Teslan Autopilot-toiminto oli kytkettynä, minkä avulla auton on tarkoitus pystyä ajamaan itseään. Teslan mukaan toiminto on kuitenkin vasta testausvaiheessa, ja kuljettajan on koko ajan tarkkailtava liikennettä ja pidettävä kätensä ohjauspyörällä autopilotista huolimatta.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuudesta vastaava virasto NHTSA tutkii tapausta. Heidän tavoitteena on selvittää muun muassa, onko Autopilot-toiminnossa sellaista vikaa, joka saattaisi johtaa esimerkiksi autojen takaisinkutsuun.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme