Mainos
Mainos

K-U: Yksityinen parkkifirma vaatii keravalaisautoilijalta 2 700 euroa omaan ruutuun pysäköimisestä

Helsinkiläinen ParkkiPate Oy hakee keravalaiselta autoilijalta oikeusteitse 2 700 euroa, kertoo Keski-Uusimaa. Taustalla on erikoinen kahnaus asukkaan maksamaan pysäköintiruutuun pysäköimisestä.

Asukas on katsonut, ettei hänen tarvitse käyttää pysäköintitunnusta pysäköidessään vuokraamaansa parkkiruutuun kaupungin vuokrataloyhtiö Nikkarinkruunun parkkipaikalla.

Maksuja on kertynyt melkoinen kasa ja nyt yritys hakee saataviaan oikeusteitse. Oikeudenkäyntikulut mukaanluettuna asukasta uhkaa jopa 2 700 euron lasku.

ParkkiPate kertoo Keski-Uusimaan mukaan, että asukas ei ole reklamoinut saamistaan maksuista. Asukas kertoo tehneensä niitä aluksi sähköpostitse, mutta turhaan. Hän kertoo saaneensa maksuja muutamassa kuukaudessa noin sata kappaletta, joten reklamoinnista olisi tullut hänelle täysipäiväinen työ.

ParkkiPaten valvontamaksu perustuu omistajan oikeuteen asettaa sopimusehtoja omalla alueellaan tapahtuvalle pysäköinnille. Kyseessä ei ole sakko, eikä kunnallisen pysäköinninvalvojan antama pysäköintivirhemaksu.

ParkkiPate on ollut halukas sopimaan asian, mutta vaatimuksia perusteettomina pitävä asukas on pyytänyt asian suullista käsittelyä.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme