Mainos
Mainos

Kaksi teoriaa Teslan kuolonkolarista – syyttävä sormi kohdistuu kolmanteen osapuoleen

Tesla on keksinyt kaksi mahdollista syytä toukokuussa sattuneelle kuolonkolarille.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan Tesla yrittää kuumeisesti löytää selityksen toukokuussa kuljettajan hengen vaatineelle onnettomuudelle.

Auto oli onnettomuushetkellä automaattisessa ajossa, mutta se ei reagoinut edellä kääntyneeseen rekkaan. 

Teslan mukaan Autopilot-toiminto ei toiminut tilanteessa virheellisesti. Valmistaja kertoo, että Autopilot on vain toiminto, joka pitää auton kaistalla, eikä jarrutusjärjestelmä liity suoranaisesti siihen. 

Yhdysvaltain senaatti on pyytänyt sähköautovalmistajalta näkemystä onnettomuuden syystä. Teslan mukaan vaihtoehtoja on kaksi.

Kummassakin tapauksessa syyttävä sormi osoittaa kuvantunnistusalgoritmiin. Joko hätäjarrutusjärjestelmän tutka ei kyennyt havaitsemaan edellä ajavaa rekka-autoa tai sitten se tulkitsi havainnon väärin ja luuli ajoneuvon olevan esimerkiksi sillan rakenne, eikä ymmärtänyt jarruttaa. 

Tesla on irtisanonut sopimuksensa algoritmin kehittäjän kanssa. Teslan uskotaankin kehittävän vastaavaa järjestelmää nyt itse.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme