Mainos
Mainos

Kansan vaatimuksesta: Kuolemantuottamus liikenteessä voi tuoda brittikuskeille pian elinkautisen

Ison-Britannian oikeusministeriö on ilmoittanut, että liikenteessä toisen henkilön kuoleman aiheuttaneiden kuljettajien saamia rangaistuksia tullaan koventamaan rankalla kädellä.

Britanniassa kuolemantuottamuksesta sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta on mahdollista saada jatkossa jopa elinkautinen vankeustuomio. Asiasta kertoi oikeusministeri Dominic Raab. Käytännössä tätä tullaan soveltamaan erityisesti alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena ajaneiden kuljettajien kohdalla.

Myös matkapuhelinta onnettomuushetkellä käyttäneiden kuljettajien tuomiot kovenevat. Tällainen teko tullaan rinnastamaan tappoon, josta voi saada jopa 14 vuoden vankeusrangaistuksen.

Rangaistusten koventaminen on perua viime vuoden lopulla käynnistyneestä kampanjasta, jossa brittiläisiltä tiedusteltiin heidän mielipidettään nykyisistä rangaistuskäytännöistä. 70 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että törkeään kuolemantuottamukseen syyllistymisestä tulisi maksimirangaistuksena olla elinkautinen.

Lähde: Car Throttle

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme