Mainos
Mainos

Käytetty auto Virosta: parempi valikoima ja halvemmat hinnat

Viron käytettyjen autojen markkinat kiinnostavat suomalaisia kasvavissa määrin.

Kuluttajia houkuttelevat paitsi edullisemmat hinnat, myös laajempi ja uudempi valikoima. Virossa myydään noin 125 000 käytettyä autoa vuodessa.

Verkko on yhä keskeisempi autokaupan välinne, myös Virosta autonsa hankkiville suomalaisille.

– Suomalaisten osuus on kasvamassa, ja suunnilleen 4-5 prosenttia sivustomme liikenteestä tulee Suomesta, kertoo toimitusjohtaja Markus Tomberg auto24.ee:stä.

Viranomaiset suitsivat käytetyn auton ostamisen riskejä

Viron viranomaiset ovat jo parin vuoden ajan pyrkineet torjumaan käytetyn auton ostamisen liittyviä riskejä muun muassa koeostoin ja tehoiskuin autoliikkeisiin.

– Uskallan sanoa, että näistä tarkistusiskuista ja kahdesta laajasta tiedotuskampanjasta on ollut apua. Sitä mieltä ovat niin kuluttajat kuin autokauppiaatkin, jotka ovat olleet huolissaan kilpailun epäterveistä piirteistä, kertoo johtava kuluttaja-asiamies Hanna Turelski-Taamik.

Muutakin valvontaa tehdään.

– Esimerkiksi Viroon tuotavat henkilöautot, jotka ovat vuodelta 2009 ja sitä uudempia, käyvät läpi veroviraston dokumenttien tarkistuksen, jossa etsitään merkkejä peukaloinnista, kertoo Maksu- ja tulliviraston ajoneuvoyksikön johtaja Siim Tamm.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme