Mainos
Mainos

Kiinassa poliisi antaa sinulle anteeksi, jos tunnustat törttöilysi somessa – tarvitset tosin riittävästi tykkäyksiä

Kiinassa sijaitsevassa 5,4 miljoonan asukkaan Dazhoussa paikallinen poliisi on ottanut käyttöön erikoisen keinon vähentääkseen liikennerikkomuksia.

Pääkuvan video

Uudessa Lada Nivassa on uskomaton lisävaruste

Jos olet koskaan pohtinut, miten ikonisesta Nivasta saisi tuunattua vielä pykälää venäläisemmän oloisen, niin älä pohdi enää. Vastaus on tässä.

Dazhoun poliisi on maanantaista lähtien tarjonnut vähemmän vakaviin liikennerikkomuksiin syyllistyneille kävelijöille, pyöräilijöille ja mopoilijoille mahdollisuutta tunnustaa syntinsä sosiaalisessa mediassa ja saada sakkonsa anteeksi. Tämä tosin edellyttää että somepäivitys saa vähintään 20 tykkäystä.

Toistaiseksi vain kymmenen ihmisen kerrotaan valinneen sakon sijaan julkisen tunnustamisen.

– Poliisi pysäytti minut, koska ajoin skootterillani risteyksessä väärään suuntaan. Ymmärrän, että toimin väärin. Haluaisin, että muut ottaisivat tästä onkeensa ja muistaisivat, ettei skootterillakaan saa ajaa miten haluaa, eräässä 28 tykkäystä saaneessa päivityksessä todetaan.

Viime keväänä Shenzenin liikennepoliisilla paloi hihat punaisia päin asteleviin jalankulkijoihin. Suuriin risteyksiin asennettujen kameroiden, valtavien näyttöjen ja tehokkaasti toimivan viranomaistietokannan avulla punaisia päin kävelijöitä häpäistiin näyttämällä heidän naamansa ja nimensä näytöllä.

Lähde: Newsweek

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme